Minden, amiről beszélnek és az, amiről nem!

Prominent

Prominent

Hitler Jurassic parkja - videó

2015. március 24. - prominent

naci.jpg

A náciknak volt egy víziója, ami messze túlment az európai országok katonai leigázásán: az Ezeréves Birodalom felépítése jegyében Göring és Himmler tudósai részletes terveket készítettek nemcsak árja települések, de árja vadasparkok létesítésére is, sőt egy ambiciózus program keretében a természet egész menetét megpróbálták megváltoztatni…

Hitler idejében nem volt még egy nép Európában, mely annyira ragaszkodott az ősi, természetközeli gyökereihez, mint a német. És ez a romantikus, idealisztikus vadonkultusz nem az 1930-as években kezdődött, hanem évszázadokkal korábban, s egyáltalán nem csak a németek körében volt népszerű. A germánokról már a római történész, Tacitus úgy ír, mint az ’erdő népéről’, sőt mint ’Európa legtisztább rasszáról’, melyet ’magas, kékszemű, részszínű hajú emberek’ alkotnak, és amely ’egyetlen más néppel se keveredett’.

naci3.jpg

Ilyen előzmények után nem csoda, hogy amikor Hitler és emberei ideológiát kerestek világuralmi törekvéseikhez, hamar eljutottak oda, hogy egy különleges, magasabb rendű, a többi felett álló rasszként tekintsenek magukra. Ez eddig a történelemkönyvek lapjairól mindenki számára ismert – azt azonban, hogy a nácik nemcsak az emberiség múltját, de egy őrült terv keretében az állatvilágét is megpróbálták megfordítani, csak nagyon kevesen tudják.

naci2.jpg

Pedig így történt: Hitlerék elhatározták, hogy visszafordítják az idő kerekét, és visszahozzák azt a dicsőséges időt, amikor egy árja őserdőben árja ősnémetek árja ősállatokra vadásztak…

A Kelet-Lengyelországban található bialowiezai erdőt mintha Isten is a nagy terv színhelyének szánta volna: az 1500 négyzetkilométeres rengeteget ember addig alig háborgatta, s fái közt farkasok, hiúzok, jávorszarvasok, valamint – a nácik által szinte vallásosan tisztelt – európai bölények éltek. Az SS tudósai számára tehát minden adva volt hozzá, hogy genetikai boszorkánykonyhájukban újraalkossák azokat a kihalt fajokat, melyekre elméletük szerint tízezer évvel korábban a náci szuperrassz tagjai vadásztak.

naci4.jpg

Pontosabban szólva egyetlen aprócska akadálya mégis volt még a különös vadaspark létrehozásának: a bialowiezai erdőben véletlenszerűen elszórva, a természettel teljes harmóniában több tucat lengyel falucska állt, melyekben sok ezer ártatlan, mit sem sejtő ember élt és dolgozott. Az erdő ’nem kívánatos elemektől’ való erőszakos megtisztítására 1941 júliusában került sor, amikor hét nap alatt 34 falut égettek fel és több mint hétezer embert üldöztek el otthonából a 322. zászlóalj katonái…

A Nat Geo megrázó (magyar trailer ITT) és gondolatébresztő filmje egy őrült terv megvalósításának krónikája sok ember sikeres meggyilkolásától néhány ősállat sikertelen feltámasztásáig.

Német nyelvű videó:

-prominent-

Forrás: National Geographic

A bejegyzés trackback címe:

https://prominent.blog.hu/api/trackback/id/tr117300015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása