Minden, amiről beszélnek és az, amiről nem!

Prominent

Prominent

Heteroszexuális férfiak is vonzódnak más férfiakhoz

2013. szeptember 03. - prominent

men01.jpg

Van az a helyzet, amikor legkeményebb heteroszexuális férfi is vonzódni kezd más férfiakhoz, mi több szexuális kapcsolatot is kialakít velük. Több tanulmány is bizonyítja, nincs teljesen heteró vagy meleg férfi, hanem az emberi szexualitás egyfajta skála, ahol a két végén a két szélsőség található, és az emberi nemi vágy valahol a kettő között található. S a helyzettől függ, hogy éppen melyik kerül előtérbe.

Részletek a tovább mögött!

Vonzóvá többféleképpen válhat a férfiak számára egy másik férfi. Lehet az a kifogástalan külseje, társadalmi teljesítménye, sikere, karrierje és nem utolsósorban hasonló lelki beállítódása. Kimutatható, hogy a barátság is valamiféle homoerotikus vágyódásból alakulhat ki.

men02.jpg

Vegyük sorjába, mik is azok a körülmények, amik befolyásolják a heteroszexuális férfiak más férfiak iránti vágyuk erősödését. Elsősorban ezek olyan zárt közösségekben fordul elő, ahol kizár az ellenkező nemű partner, ez esetben nő, így egyfajta kényszerként homoszexuális viselkedést preferálnak. Ilyenek a kollégiumok, katonaság, vagy éppen börtön. Aztán vannak az olyan területek, ahol önként vállalt homoszexuális kapcsolatokat létesít, bizonyos anyagi ellenszolgáltatás fejében, mint például a különféle eszkortszolgálatot, vagy éppen a melegpornó, ahol a honorárium akár ötszöröse is a heteroszexuális pornóban fizetett összegnek.

men03.jpg

Sokan keverik a metroszexualitást a homoszexualitással, mivel él egy olyan tévhit, miszerint, a férfiak, akik szépségápolást alkalmaznak, azok csakis melegek lehetnek. És csupán divatnak tudják be egyesek azt, hogy sminkeljen egy férfi. Továbbá még mindig nehezen fogadja el a mai társadalom az ilyen divatkilengéseknek tartott viselkedést. És itt kitérnék arra is, hogy a férfiak többsége miért is tartja még mindig tabunak, hogy a legjobb barátját megkívánja, vagy éppen a kollégiumi szobatársával nemcsak smároltak, hanem szexuálisan közösültek is. Holott mindez az emberi természetből adódik.

Megkérdeztem néhány ismerősömet, akik először pironkodva visszakérdeztek, vagy éppen kuncogva meséltek akár 'Pityukáról', akiről tudták, hogy meleg és milyen vicces is volt, amikor olyan feminin viselkedésjegyeket észleltek rajta. "Úgy riszálta a fenekét, mint a nők, és affektált is. A koleszban csak úgy hívtuk: Mrs. Nő. Nem volt különösebb baj vele, inkább viccesnek tartottuk, semmint komolyan vettük volna." - mondja Péter, aki saját bevallása szerint semmi kivetnivalót nem lát a meleg szerelemben, ő azonban "egy másik lyukra játszik".

Karesz úgy meséli, hogy a katonaságnál, amikor egy hónapig össze voltak zárva és nőt még gyorsvonatból sem láttak, volt hogy bizony eljátszadoztak egymás fütykösével, ám ezek csupán "ártatlan kézimunkázások" voltak, mert "a szükség törvényt bont." Mindezt azonban illuminált állapotban mesélte, mert nem akarja, hogy "csorba essen férfiúi becsületén."men04.jpg

Zoli, aki egy élsportoló, és többet van edzőtáborban, mint odahaza a családjával mesélt a tábori hangulatokról, amikor a bajtársiasság (csapatjátékos) és a kellő mennyiségű alkohol megteszi hatását, és bizony "olyankor elkalandoznak".

Tomi pedig egy vállalat igazgatója, aki elmondta, teljesen lenyűgözi egy másik ember sikere, karrierje, és jól öltözöttsége mellett nem elhanyagolható a tárgyalási stílusa, a karaktere és úgy az egész lénye. "Amikor látom, teljesen megbabonáz, nézem őt és magával ragad. Vonzódom hozzá, és már többször elképzeltem, hogy lefeküdnék vele, azonban ezt a lépést nem tenném meg. Van egy barátnőm, őt szeretem, ám az üzleti partneremhez meg vonzódom." - mondta egy alkalommal.

Mindannyian váltig állítják, hogy heteroszexuálisak és nem éreznek késztetést sem a melegnek, sem pedig kompromisszumos megoldásként biszexuálisnak tartani magukat.

Szakemberek szerint több oka is lehet, hogy nagy nyilvánosság és a világ előtt nem merik vállalni, ugyanis a melegséget a gyengeséggel, a nőiséggel, a nem vezető típussal azonosítják, s mint ilyet, nem tudják elképzelni a saját életükben, mert ők másnak akarják mutatni magukat.

Ide kívánkozik egy nagyon találó monológ Charlotte Gainsbourg szájából, amit a Cement Garden című filmben mond: "A lányok viselhetnek nadrágot és rövidre vágathatják a hajukat, viselhetnek trikót és bakancsot. Mert rendben van fiúnak lenni. Ám a fiúnak lánynak kinézni lealacsonyító, mert úgy gondolod, lánynak lenni valami alsóbbrendűséget jelent. De titokban szeretnéd tudni, milyen, ugye? Hogy milyen érzés lánynak lenni?"

Több más sorozat mellett a Döglött akták széria negyedik évadának tizedik epizódjában meglehetősen jól ábrázolja a tiltott szerelmet.

De igazándiból a Túl a barátságon jellemzi leginkább két férfi vonzódását.

Mi a véleményed?

-prominent-

A bejegyzés trackback címe:

https://prominent.blog.hu/api/trackback/id/tr205493386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása