Minden, amiről beszélnek és az, amiről nem!

Prominent

Prominent

Megszületett Katalin és Vilmos királyi utóda - Képpel!!

2013. július 22. - prominent

kate_and_william_620x350.jpg

Megvan a leendő brit trónörökös. Katalin cambridge-i hercegnő és Vilmos herceg közös gyermeke magyar idő szerint 2013. július 22-én 17:24-kor jött a világra a londoni Szűz Mária kórházban. Ugyanebben a londoni kórházban született 1982. június 21-én Vilmos herceg is, aki 16 órával az után jött a világra, hogy édesanyját, Diana hercegnőt beszállították a szülészeti klinikára. A várva várt utód nemét hivatalos tájékoztatón közölték. A gyermek érkezése nagy médiaesemények számít, és a helyszínen több tucatnyi tv-stáb, újságíró és média képviselteti magát. A királyi család új taggal bővült. Apás szülés volt. Az egész eseményt élőben közvetítette több tv-állomás is.

Részletek és KÉP a tovább mögött!

A királyi csemete fiú, 3 kiló 90 dekával született. Katalin szülését Marcus Setchell professzor és Alan Farthing, II. Erzsébet királynő volt és jelenlegi nőgyógyásza vezette. A hercegi elsőszülött világra jöttét emellett 62 ágyúlövés is hírül adta a londoni Tower ősi erődjénél.

royalbaby.jpg

Itt még egy más gyermekével. Vajon mikor láthatjuk az új jövevényt?

Hivatalos értesítés:

"Ő királyi fensége, Cambridge hercegnéje biztonságban világra hozta fiát, 16:24-kor. A baba 3,79 kg. A szülésnél Cambridge hercege is jelen volt. A királynőt, Edinburgh hercegét, a Wales-i herceget, Cornwall hercegnéjét, Harry herceget és mindkét család tagjait tájékoztatták már a hírről, és mindannyian örülnek. A hercegné és gyermeke mindketten jól vannak, és az éjszakát a kórházban töltik."

irat.jpg

A hercegnő várandóságáról szóló közleményt 2012 decemberében adták ki, ezután megkezdődött a találgatás, hogy milyen nemű gyermeket várnak, valamint fogadásokat lehetett kötni, hogy milyen nevű lesz a gyermek.

Amint az újszülött világra jött, Vilmos herceg értesíti nagymamáját, vagyis a királynőt a majdani uralkodó megszületéséről kódolt telefonon. A kórházból küldönc is elindul a Buckingham-palotába, az első számú londoni rezidenciára a trón majdani várományosának világra jöttét igazoló hivatalos okmánnyal.

Az udvari illetékesek ezzel egy időben tájékoztatják az eseményről az 54 tagállamot számláló - jórészt az egykori brit gyarmatok és függő területek alkotta - Nemzetközösség országainak vezetőit. A hercegi utód világra jötte nyilván abban a tizenöt nemzetközösségi tagországban kelti majd a legnagyobb érdeklődést, amely ma is a mindenkori brit uralkodót ismeri el államfőjének. Ezek között vannak olyan parányiak, mint Tuvalu és olyan földrésznyi országok is, mint Kanada vagy Ausztrália.

alg-prince-william-kate-middleton-jpg.jpg

A brit alattvalók hivatalosan akkor szerezhetnek tudomást majdani uralkodójuk megérkezéséről, amikor - a hagyományoknak megfelelően - az erről szóló írásos hirdetmény megjelenik a Buckingham-palota kapuján.

A gyermek majd apja után örökölheti a trónt, ugyanis a brit kormány által tavaly elindított törvénymódosítási folyamat várhatóan felszámolja ugyanis azt a diszkriminatív trónutódlási előírást, amely szerint a mindenkori brit uralkodó elsőszülött fia előnyt élvez a trónöröklésben, akkor is, ha van idősebb leánytestvére.

Vilmos és Kate 2011. április 29-én esküdött örök hűséget a westminsteri apátságban, ahol a királyi család mellett mintegy kétezer vendég volt jelen. Az esküvőt hozzávetőleg két milliárd néző követte nyomon a tv képernyőjén keresztül és több ezren voltak jelen a helyszínen. A Magyar Köztársaság herendi porcelánkészletet ajándékozott az egybekelő párnak.

-prominent- forrás: MTI

A bejegyzés trackback címe:

https://prominent.blog.hu/api/trackback/id/tr515419003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása