Minden, amiről beszélnek és az, amiről nem!

Prominent

Prominent

Legszexisebb férfi operaénekesek

2013. augusztus 14. - prominent

Matthew Morris.jpg

Az operaénekesekről általában olyan kép él az emberekben, hogy megtermett, kövér, idős férfiak elképesztően jó hanggal. Don Giovanni, Papageno, Most erre rácáfolok, hiszen vannak köztük is igazán jóképű, szexi és vonzó férfiak, csak a megfelelő helyen kell keresni. Összeszedtem hát néhány olyan férfi operaénekest, aki nemcsak a hangjával, hanem a küllemével is elvarázsolhatja a nőket. Van belőlük harminchárom (vagy hárem?), tehát lehet válogatni!

Részletek a tovább mögött!

Végigtekintve a tekintélyes listán rég nem érvényes az a beidegződés, hogy nagy testben nagy hang, és a férfi operaénekesek is lehetnek sportosak és jóképűek. Lehet válogatni!

1. Noah Stewart

noah-stewart.jpgNoah (1978) afroamerikai tenorista Harlemben nőtt fel és a LaGuardia gimibe valamint a Juilliard suliba járt, végül pedig a San Francisco-i operaházba került. 2012-ben jelent meg CD-je és nemrég a Royal Albert Hall-ban a Carmen operában Don José-t alakította.

2. Ramin Karimloo

ramin-karimloo.jpgKétségkívül Ramin (1978) nem egy tipikus operaénekes. Kidolgozott férfitestét látva jópár nő csorgathatja a nyálát. Az iráni származású kanadai színész-énekes a londoni West End-en olyan művekben szerepelt mint az Operaház fantomja, vagy éppen a Nyomorultak.

3. Duncan Rock

duncan-rock.jpgDuncan egy angol baritonista, és olyan nagy szerepekben látható, mint a Don Giovanni főszerepe, vagy éppen Papageno a Varászfuvolában. Bár elképzelhető, ugyanilyen kiválóan játszik a szív húrjain is. :)

4. Matthew Worth

matthew-worth.jpgMatthew játsza Flynn atyát a Kétely című operában, amit a Minnesotai Operaházban mutattak be. Ő alakítja Starbuck-ot a Moby Dickből, amit a Washington Nemzeti Operaházban játszanak.

5. Philippe Sly

philippe-sly.jpgPhilippe egy francia-kanadai basszbariton és kitüntetett ifjú tagja a San Francisco-i Operának a 2013/2014-es évadban. És egyaránt jól néz ki hajjal és kopaszon. Klasszikus albumát ITT megtalálod.

6. Ed Lyon

ed-lyon.jpgEd twitterén önmagát úgy jellemzi, "mint egy titokzatos yorkshire-i tenor, építész és edzőterem alkotta férfi, aki büszke meleg mivoltára." Na, itt is vagyunk. Elképesztő hangját EZEN az oldalon hallgathatjátok!

7. Anthony Roth Constanzo

anthony-roth-costanzo.jpgNemcsak kontratenorként csillogtatja tehetségét, hanem műveltségéről is tanúbizonyságot tett, a Princeton Egyetemen kiváló minősítéssel szerzett diplomát.

8. Sam Roberts-Smith

Sam-Roberts-Smith.jpgSam baritonistaként az ausztrál operában debütált 2011-ben, első szerepe Moralès volt a Carmen operából. Átképezte magát tenoristává és olyan szerepeket kapott, mint a Don Ottavio a Don Giovanni-ban.

9. Christopher Dylan Herbert

Christopher Dylan Herbert.jpgAz amerikai baritonista legfőképpen a New York Polyphony együttesében énekel. Közben olyan lapoknak ír, mint a Washington Post és Huffington Post, valamint a Foreign Policy Associaton számára a Közel-Kelet külpolitikájáról tudósít, amihez nagyon jól jött a Harvard egyetemi Közel-Kelet tanulmányok mesterképzésének elvégzése.

10. Hadleigh Adams

Hadleigh Adams.jpgBár a baritonista és alkalmi modell nyíltan vállalja másságát, elutasítja a sztereotípiát. Amikor az Új-Zélandi meleg lap "az opera királynőjének" aposztrofálta, hevesen tiltakozott.

11. Beltrán Iraburu

Beltran Iraburu.jpgBeltrán egy spanyol származású baritonista, aki Páriszban dolgozik. Számos szerepben tündökölt már olyan neves karmesterek vezetésével mint Carlo Maria Giulini, Adam Fisher és Richardo Chailly. Hallgasd meg őt EZEN a linken.

12. Timothy McDevitt

Timothy McDevitt.jpgTim lírai baritonista, aki a pennsylvániai Readingből jutott el a világot jelentő deszkákra és néha ledobja a textilt. Juilliard iskolájában végzett és nemrég a Körhinta című műben játszott a New York-i Filharmonikusokkal. Emellett pedig fecskében énekelt a Fire Island Operafesztiválon.

13. Douglas Williams

Douglas Williams.jpgDouglas, mint ahogy tippeled, kezdetben modellkedésből próbált megélni, ám miután felfedezte, micsoda kincs rejlik a torkában, klasszikus basszbariton hangképzésben részesült, ezáltal sokoldalú előadóművésszé vált.

14. Randal Turner

Randal Turner.jpgRandal a michigani Interlochen Művészeti Akadémián kezdte tanulmányait, és nemrég a New York-i Operaházban Rufus Wainwright szerző Prima Donna operájában szerepelt. Lemezét EZEN az oldalon találod.

15. Gordon Bintner

Gordon Bintner.jpgGordon a McGill Egyetem zeneszakán doktorál. A basszbaritonista európai bemutatkozása Puccini Bohémélet operájában Colline szerepében volt, amit a franciaországi Angers Nantes Opéra-ban tartottak.

16. Mariusz Kwiecień

Mariusz Kwiecien.jpgMariuszt a világ számos operaházában lehet látni és természetesen hallani. :) Legismertebb szerepe Don Giovanni volt, amit a Bécsi Állami Operaházban, a San Francisco-i Operában, a londoni Királyi Operaházban és a Metropolitan Opera-ban játszott. Meghallgatod őt EZEN a linken.

17. Jonas Kaufmann

Jonas Kaufmann.jpgJonas egy német tenorista, akit leginkább olyan szerepekben hallhattunk, mint a Don José a Carmenből, Toscaból a Caravadossi vagy Don Carlos címszerepe.

18. Erwin Schrott

Erwin Schrott.jpgErwin basszbariton hangú uruguayi jelenleg Anna Netrebko orosz szopránénekesnővel él együtt. A páros a New York-i Metropolitan Operában találkoztak, ahol is a Don Giovanni műben játszottak. Hallgasd meg őket EZEN a linken.

19. Vasil Garvanliev

Vasil Garvanliev.jpgVasil baritonista Macedóniában kezdte pályafutását, ahol már hét éves korától énekel és nyerte el az emberek csodálatát. Majd 2004-ben Kanadába költözött, és olyan szerepekkel vált híressé, mint Kaspar a Der Freischutz és Don Giovanni az Atelier Operába.

20. Nathan Gunn

Nathan Gunn.jpgNathan amerikai baritonista és a Lincoln Centerben énekel, de egy sor más helyen is látható, mint pl.: Metropolitan Opera, Királyi Operaház, és a Paris Opera. Nemcsak hangi adottságait ismerik el, hiszen szerepel a People magazin 2008-ban kiadott Legszexisebb élő férfi listán.

21. Charles Castranovo

Charles Castronovo.jpgA New York-i Queensben született fiatalember a Los Angeles-i Opera rezidens művészeként kezdte, majd a San Francisco-i illetve a Met Operaban dolgozott nagy presztízsű programokban, előadását ITT meghallgathatod.

22. Juan Diego Flórez

Juan Diego Florez.jpgJuan egy perui tenorista a bel cantos operákban tűnt fel, és országa legjobbjai között tartják számon a Gran Cruz de la Orden del Sol del Perú operában. Hallgasd meg előadását Rossini Az asszony ingatag című művéből.

23. David Adam Moore

David Adam Moore.jpgDavid nagy áttörését a Billy Bud címszerepe hozta el, amit az New Israeli Operában mutattak be. ITT meghallgathatod a texasi születésű fiatalembert hogyan énekli a nemzeti himnuszt a Chicago Gubs játékokon Wrigley Fieldben.

24. Adrian Kramer

Adrian Kramer.jpgA kanadai baritonista a Juilliard és a philadelphiai Curtis Zeneintézetben tanult. Nemrég a Kanadai Operacsapathoz csatlakozott. Hallgasd meg őt!

25. Jérôme Varnier

Jerome Varnier.jpgJérôme 1990-ben a párizsi operaház L’Ecole d’Art Lyrique sulijában kezdte tanulmányait, majd két évvel később Sarastrot alakította a Varászfuvola darabban, és megismerték a nevét. Az több mint két évtized alatt nyolc albumot adott ki, amelyeket ITT megtalálod.

26. Matthew Morris

Matthew Morris.jpgMatt sokoldalú tehetség, szerepel operákban, zenei színházakban, filmen és televízióban. Szakmai tudását a Juilliard iskolájában és a Bard bentlakásos konzervatóriumban szerezte. A srácnak erős hangja miatt nincs szüksége mikrofonra, amikor éppen mondjuk a Randy Newman: I Think It's Going To Rain Today számát énekli.

27. Tom Corbeil

Tom Corbeil.jpgMielőtt a San Diego Opera csapatához csatlakozott volna, ahol az énekesi karrierje is elindult, a kaliforniai egyetemen statisztikát tanult, hogy civil szakmája is legyen. De járt a Vancouverben található Regent College-be is, ahol Ótestamentum szakon is végezte tanulmányait. Három éven át az amerikai haditengerészetnél adatelemzéssel foglalkozott.

28. Kelly Markgraf

Kelly Markgraf.jpgKelly twitterén az olvasható, hogy "amerikai baritonista/apa/teaimádó". Tehát, #DILF. Tanulmányait a Cincinnati egyetem bentlakásos konzervatóriumában zeneszakon végezte. ITT hallhatod énekelni.

29. Jason Hardy

Jason Hardy.jpgBasszus hangjával kiemelkedő Jason leginkább a New York-i városi operában énekel. ITT meghallgatod, hogyan énekli a Kabátáriát Puccini Bohémélet dalművéből.

30. Donovan Singletary

Donovan Singletary.jpgDonovan a floridai Crestview-ben született és nemrég basszbaritonként befejezte tanulmányait a Metropolitan Opera Lindemann Ifjú Művészek Fejlesztése Programban. ITT megnézheted, amint a Paris Opera-ba jelentkezik.

31. Simon Keenlyside

Simon Keenlyside.jpgSimon egy brit baritonista a múlt század nyolcvanas éveitől aktív előadó és a termékeny karrierje miatt joggal nevezhetjük a brit birodalom operakirályánák. Nos, felesége Zenaida Yanowsky, a Királyi Balett vezető táncosa.

32. John Brandon

John Brandon.jpgJohn baritonista, aki a Tennessee állam Ooltewah-ból származik és egyaránt otthonosan mozog az opera műfajban valamint a zenei színházas darabokban. Alakította Morales-t a Carmenből, de Gaylord Revenal-t a Snowboat musicalből. Őt EZEN a linken hallgathatod.

33. Zachary Gordin

Zachary Gordin.jpgZachary önmagát úgy jellemzi, mint "bariton operaénekes, fitnessőrült, és énektanár". Kontratenorként kezdte, de aztán átváltott baritonra. ITT meghallgathatod őt.

-prominent-

A bejegyzés trackback címe:

https://prominent.blog.hu/api/trackback/id/tr395460171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása