Minden, amiről beszélnek és az, amiről nem!

Prominent

Prominent

Szexuális ragadozó volt Jacko?

2016. június 25. - prominent

jacko.jpg

Perverz, beteges hajlamait élhette ki a pop királya. S mindegy volt, kivel: nők, férfiak, gyerek.. Legalábbis a rendőrségi jelentés ezt mutatja. De valóban ilyen eltorzult szexuális predátor volt a világ egyik legnagyobb hatású művésze? Vegyük sorra.

Abban mindenki egyetért, hogy egy hihetetlenül eltorzult személyiség volt, aki mimózaként létezett ezen a Földön. És ez az érzékenysége már egészen kicsi korától a popzene meghatározó egyéniségei közé emelte, illetve még azon túl is repítette. Hogy a múlt század hatvanas évek második felében már csodagyerekként emlegessék, s a Jackson 5 tagjaként olyan népszerűségre tett szert, amit csak a szólókarrierbe kezdéskor tudott felülmúlni és ami még lényeges: megtartani. Keresve se találni nála meghatározóbb művészi egyéniséget. Már annyi mindent elért életében, szinte felsorolni is nehéz azt a sok rekordot és eladási csúcsot, ami a nevéhez fűződött. Olyannyira hatalmasra nőtt az általa uralt Sohaország, hogy onnét már csak nagy bukás következhetett.

jacko2.jpg

Később, lehet, túl későn tudtuk meg, hogy gyermekkorában micsoda apai szigorban nőtt fel és napirenden voltak a verések, megaláztatások és bántalmazások, amiktől még hallomásból is kirázza az embert a hideg. Trauma trauma hátán érte az érzékeny lelket és mindazon negatív befolyásolás ellenére a pop királyává vált. De nem tudta, egyszerűen képtelen volt meg nem történtté tenni, vagy legalábbis megsemmisíteni a múltból hozott fájdalmakat. Azonban valamit mégis képes volt ventilálni, és dalba önteni és elárasztani a világot. Nyílt színi terápiának voltunk részesei és szemtanúi. Akár rossz volt, akár borzongatott, vagy éppen elandalított, de ugyanakkor saját árnyékától nem tudott szabadulni és nem tudott ellépni a faltól, amit apja emelt neki. Öntörténetét se tudta szoborrá váltani, hogy azzal megfagyassza az időt.

michael_jackson_reuters-jpg.jpg

Nyilván itt jött el az a pillanat, amikor betegségek kezdték gyötörni, amik nemcsak testi elváltozásokat okoztak, hanem ami még szörnyűbb: olyan személyiségbeli torzulást okoztak, amiket feloldani már nem lehetett, csupán tüneti kezelést véghezvinni. Olyannyira próbált elmenekülni egy általa létrehozott képzeletbeli világba, de még a Pán Péter alteregó se tudta őt megvédeni. Önmagától. Amint elkezdett a rettegett apjára hasonlítani, s belenézve a tükörbe maró gyűlöletet érezni önmaga iránt, hogy a külső nyomokat kétségbeesetten próbálta mindenféle szépészeti eszközökkel eltüntetni, hogy ne a despota apja tekintsen vissza rá. Mindhiába. Mert miközben feketéből fehérré vált, a bensője, a folytonos erőszaknak kitett lelke úgy megnyomorodott, hogy csupán a gyerekek között érezte igazán biztonságba magát.

Nem is tudta, nem is akarta elengedni őket, s legszívesebben örökké gyerekké akart válni. Minden elérhető eszközt megtett, hogy ami neki nem adatott meg abban a korban, azt később, immár torz felnőttként megpróbálja kétségbeesetten megélni, visszahozni. Hiábavaló volt minden igyekezete, hiszen minél jobban akart gyerek lenni, gyerektársaságban, a világ és annak szintén torz énképe mindezt rossz szemmel nézte.

mj.jpg

És akkor eljött 2003, amikor is elindult a boszorkányvadászat. De akkora, hogy olyat még nem látott a világ. Amilyen dicső karriert tudott felmutatni, olyan hihetetlen ocsmányságokba és mocsokba próbálta taszítani a közvélemény és persze néhány - azóta kiderült - pénzéhes cápa, hogy biztosítsák: MINDEN pénzt lehúznak, kihúznak belőle. Még az utolsó utáni pillanatban is a mértéktelen profit volt az, ami agyonhajszolta. Hiszen ő csak a gyerekek között akart lenni, mindent megvenni, amit a szeme megkívánt. Úgy, mint ahogyan ezt egy nagyra nőtt gyerek, egy felelősség nélküli lurkó megtenné, ha engednék neki.

ajackson.jpg

De még ez sem volt elég, és belefáradva a sok meghurcoltatásba, a nyugalom érdekében inkább fizetett, mintsem még tovább kelljen elviselni a kegyetlen világ ítélkezését. Sikítani volt kedve mindattól, ami rá zúdult. Mert, egy idő után, a nagyon ismert emberek elveszítik az emberi mivoltukat. A közönség nem élő lényként, hanem egyfajta tárgyként tekint rá, amire szintén minden felelősségérzet nélkül lehet mindent rákenni és hagyni, had főjön a levében, majd pedig olyan szintű élvezettel tort ülni halála felett.

hqdefault.jpg

A végzetes nap 2009. június 25-e lett. Ekkor ért véget földi élete. Ötven éves volt. Hivatalosan gyógyszer-túladagolásban halt meg, bár vannak olyan hangok, hogy a kezelőorvosa "segítette halálba", mert nem bírta elviselni az egyre elviselhetetlenebbé váló Jackson hangulatingadozásait.

Nemrég előkerültek, újabb, a múltját gyalázó "bizonyítékok" a rendőrségtől, amiket még a 2003-as házkutatás során találtak. És az sem fest túl szép képet Michael Jacksonről. Arról szólnak a hírek, hogy tekintélyes pornógyűjteménnyel rendelkezett, ahol nemcsak mindenféle bondage film volt, de olyan szereplőkkel, a nők és férfiak mellett állítólag gyerekekkel is, hogy ilyesmi akár elképzelhetetlen is lenne... Lenne, ha nem Jackoról, a világ egyik legfurább és egyben legnagyszerűbb emberéről beszélnénk. Belefér. És itt kiakadhat a sokk-mérő, mert hogyan lehet valaki ennyire ellentmondásos? Hogyan lehet az, és hogyan lehet ép ésszel felfogni azt a kettősséget, ami őt jellemezte vagy amilyen képet mutatott, kialakított és amilyet a média torzított?

Röviden: sehogyan. Michael Jackson a két lábon járó önellentmondás minden volt és egyúttal semmi és senki. Most is ott van, ahol szeretett volna mindig is lenni. Sohaország szigetén. Minden nyűgével és örömével. Annyi különbséggel, hogy már fizikailag is képes repülni. De tán az, hogy sose nő fel, az örökérvényű lesz számára. Mint az Elveszett Fiúk vezetője. Békére lel valaha is? Reménykedjünk benne!

-prominent-

A bejegyzés trackback címe:

https://prominent.blog.hu/api/trackback/id/tr548842964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hajdú Peter 2016.06.25. 22:13:55

Eszelos extrovertalt ficko volt, es valoszinuleg szexulis fantaziaja is ennek megfelelo.
Amugy meg, ki nem szarja mire verte.

Hattáb 2016.06.25. 23:11:38

" A világ egyik legnagyobb hatású művésze" az ugribugrizás mióta művészet? Énekelni tudott úgy ahogy (azért voltak nála jobbak) ,de ezenfelül csak a pörgés-forgás marad a művészetből...

gregaba 2016.06.25. 23:32:42

Nagyon jó, elmélyült és empatikus cikk.

Egyáltalán nem lep meg a felfedezett pornógyűjteménye, ettől még bőven a 20. század egyik legfontosabb művésze marad.

Advanced Flight 2016.06.25. 23:57:51

Poszter megtanulhatna magyarul. Amúgy nem kell meglepődni az ilyen dolgokon, egyre-másra zuhannak ki a csontvázak a szekrényből, ld. pl. Bill Cosby, Jimmy Saville stb. Már Teréz anyáról is meséltek szép dolgokat a közvetlen munkatársai.

MutánsJane 2016.06.26. 00:01:23

Az első durva per nem 2003-ban, hanem 1993-ban volt.

dr. mesterséges színezék 2016.06.26. 00:18:40

Terjengős szerelmi vallomás.
Pár évvel korábban kellett volna, mert lehet, hogy bukott volna rád.

Kirei 2016.06.26. 02:48:01

Nem igazán tudok mit kezdeni ezzel az irománnyal - vmi tényfeltáró félét vártam, de ez kb annyi h valaki nagyon meg akarta Jackot érteni és ömlengett egy sort miközben a bőrébe képzelte magát.

Újra élt gyermekkor ide v oda, nem látom az okát h pl miért aludtak nála gyerekek, mert úgy tudom ilyen rendszeresen volt - az milyen terápiás célt szolgált? A sok játék után nem volt idő hazafuvarozni őket?

KariKa 2016.06.26. 03:10:22

Nem volt ez rossz írás.
Én pl sosem gondoltam végig, hogy miért fehérítette ki magát, most már értem.
Köszi

(a helyes kifejezés a boszorkányüldözés, nem a boszorkányvadászat) :)

$pi$ 2016.06.26. 06:29:15

"ilyesmi akár elképzelhetetlen is lenne... Lenne, ha nem Jackoról, a világ egyik legfurább és egyben legnagyszerűbb emberéről beszélnénk."

Legnagyszerűbb ember? Legnagyszerűbb?!

mindenannyi 2016.06.26. 06:30:10

Nem egészen értem, hogy mi volt itt a cikk célja. Merthogy a kérdést a címben felteszi, aztán nem válaszol rá, pedig a válasz elérhető a neten, ha valaki utánakeres.
Szóval nem, nem volt szexuális ragadozó. Nem fedeztek fel semmilféle szörnyű képeket anno a házkutatáskor.

Ezt onnan lehet tudni ennyire biztosan (túl azon, hogy a napokban Ron Zonen, az akkori ügyész is cáfolta ezt a hírt, és hát ki tudná biztosabban, mint ő), hogy a bíróságon akkor a vád művészeti fotóalbumokat mutatott be annak alátámasztására, hogy MJ micsoda ragadozó. Abszolút legális, bárhol megvásárolható művészeti fotóalbumokat (benne férfiak, nők és gyerekek is voltak, nem meztelenül), mondván, ezeket találták MJ házában. És volt pofájuk ezt bemutatni a bíróságon, hátha rossz fényt vet MJ-re, és az esküdtek olyan hülyék, hogy ettől pedofilnak fogják látni. Nem látták, nekik szerencsére több eszük volt, mint a vádnak. Mesélhetnék még hasonló finomságokat a perről, de a lényeg: ha lett volna a vád kezében anno akár csak egyetlen egy megkínzott gyerekről vagy bármilyen szexuális eltévelyedésről szóló kép amit MJ házában találnak, hát az biztos, hogy nem most tudtuk volna meg. De nem volt ilyenjük. Ugyanis teljesen hétköznapi Playboy meg Barely Legal újságokat találtak, és ennyi.

Ez a mostani hírverés 100%-os manipuláció, semmi más célja nincs mint a pénzszerzés (kattintásszám, eladásszám növelése), egész egyszerűen meghamisítottak eredeti dokumentumokat és kész. Michael Jackson neve olyan mint a mágnes, még az is odafigyel rá (kattint, megveszi) aki egyébkén nem rajongója.

A bloggerhez két kérdés: fordítottad ezt az anyagot valamiből? ("Sikítani volt kedve mindattól, ami rá zúdult" - ez gondolom utálás a Scream-re, de magyar nyelven nem üt úgy át.) Tisztában vagy vele, hogy a bőre fehérségét egy betegség okozta, nevezetesen a vitiligo?

Varga Géza (törölt) 2016.06.26. 06:59:48

Én megbasztam Jacko-t. Persze még halála előtt.

Gino 2016.06.26. 09:21:26

@mindenannyi: De ott a válasza: "Belefér." Pedig nem fér bele. Amúgy naivitás azt hinni, hogy a netről majd jól megtudjuk az igazságot. Van az a pénz, ahol már bármikor bármi és annak az ellenkezője is bebizonyítható (bárkivel kimondatható).

Az biztos, hogy az egyik legnagyobb zenész volt, de emberileg nem hiszem, hogy meg tudnánk pontosan ítélni. A "legnagyszerűbb" azért nagyon durva elvakultságról tanúskodik.
A cikk írójának először azt kellene tisztáznia, ki a szexuális ragadozó.
itt van néhány példa könnyítésnek:
- Aki a margit szigeten egy fa tetején maszturbál a futó csajokra.
- Aki az uszoda eldugott helységében ájultra erőszakol csajokat.
- Aki idegen kisfiúkkal alszik, vagy azok fütyijével játszik... Ezen persze vitatkozgathatunk, de az tény, hogy nem kevés összegeket fizetett, hogy elkerülje a felelősségre vonást.

@Varga Géza: Jónéhányan meg a halála után tették ugyanezt ;)

Kondom Keselyű 2016.06.26. 09:41:28

Beteg volt Jacko ez teny.
Hogy a szexualis dolgokbol mi igaz, sosem fog kiderulni, de nagy erteke van minden bulvarhirnek vele kapcsolatban a mai napig.

Az viszont biztos,hogy aki ezt megirta,es aki kiengedte az index fooldalara,az se 100-as.

mindenannyi 2016.06.26. 10:08:22

@Gino: Manapság mindent a netről lehet megtudni, viszont különbséget kell tudni tenni a források között.

Vitatkozgassunk.:) Nem kevés összeget fizetett. Sajnos ez hiba volt, de nem azért, mert így elkerülhette a felelősségre vonást, éppen ellenkezőleg: voltak, akik ettől kaptak vérszemet. Nyilván, ha tudja, hogy el fog esni, akkor előtte leül. Viszont az, hogy egy zsarolónak (a srác apjának) fizetett, ugyan rossz fényt vet rá, mert alapot ad mindenféle találgatásoknak, de korántsem jelenti azt, hogy tett volna bármi rosszat. Egyébként nem saját magától találta ki, hogy na akkor fizessünk sokmillió dollárt, nem. Voltak okos tanácsadói, akik meggyőzték, hogy inkább fizessen, ez a kisebbik rossz, mint végigvinni egy bírósági pert, évekig elhúzódhat, mi lesz az akkor induló koncertkörúttal, stb. Rossz döntés volt, ezt így utólag látni lehet, de ennél nem több. (Érdemes megvilágítani a másik oldalt: az apukát, aki nem rohant a rendőrségre feljelentést tenni, nem rohant a kórházba a fiával, nem vitte el a gyereket pszichiáterhez sem, ellenben kért sokmillió dollárt. És ennyi. Nem elhanyagolható előzmény, hogy Evan Chandlernek forgatókönyvírói álmai voltak, amihez MJ-től kért pénzt, csakhogy nem kapott. Szintén nem elhanyagolható az a rögzített telefonbeszélgetés sem, ahol nyíltan kimondja, hogy az a célja, hogy tönkretegye MJ-t. Youtube-on most is fent van.)

Lángharcos 2016.06.26. 11:12:18

@KariKa: Arra vannak elméletek, hogy természetes úton történt, vitiligo-ja lehetett.

torcida 2016.06.26. 12:24:18

Mocskos büdös perverz pedofil f.szopo volt nem nagy müvèsz.......el kène nagyon gyorsan felejteni.........beteges àllat......kàr,h meghalt......jobb lett volna ha egy börtönben rohad meg ès az Aryan Brotherhood emberei kurjàk seggbe èlete utolso napjàig söt mèg holtàban is meggyalázzàk a hipos fekàját.......fujjjjjjj

torcida 2016.06.26. 12:30:56

S nagyon remèlem,h soha nem lel bèkère....hanem az idök vèhezrtèig a pokol összes beteges àllatja rajta èli ki beteges hajlamait.....soha ne nyugodj bèkèben mocskos àlkat Jacko

vacsad · http://indafoto.hu/vacsad/collections 2016.06.26. 12:39:39

Kiskorú veszélyeztetésére konkrétan fényképes bizonyítékok is vannak bőven, de ne zavarjon szopogasd a "művészt" tovább, mert annak a pedofília is "belefér"....

cipraszon 2016.06.26. 14:19:01

Egy középszerű popénekes, aki a cikkíró szerint a világ legnagyszerűbb embere volt. És nála még a pedofília is "belefér".
süti beállítások módosítása