Minden, amiről beszélnek és az, amiről nem!

Prominent

Prominent

Nőkről és fingásról beszélt Jo Nesbø

2015. május 07. - prominent

jonesbo.png

Kötetlen, felhőtlen és pikáns témákról is beszélt a világhírű norvég író Pozsonyban. Valami ilyesmire számíthatnak a magyar olvasók is! Tényleg ne hagyjátok ki!

Több száz rajongó a helyszínen (sokan messziről utaztak a kedvéért), egy pozsonyi könyvesboltban, valamint több ezer néző az online közvetítésnél voltak, hogy lássák a világhírű írót és jól szórakozzanak. Igen, bizony, mert egy író-olvasó is lehet szórakoztató. Sőt! Olyan, akár egy show!

Jo Nesbø norvég író, pedig jött és mindenkit elbűvölt közvetlenségével és természetes, emberi hozzáállásával. Bár az 55 éves rokonszenves író előző nap Prágában jól kifárasztotta a kezét a maratoni dedikálással, a szlovák fővárosban is szívesen aláírta a könyveket. Már aki kivárta a sorát, mert rengetegen éltek ezzel a lehetőséggel. Sőt, aki szerette volna, az szelfizhetett is vele.

A találkozón elmondta, hogy a Police című könyv nem az utolsó, amiben szerepel Harry Hole. Erre az egész teremben örömujjongásban törtek ki az olvasót. Nem is csoda, hiszen éppen e kultikus szereplő a legnagyobb sztár a történetekben. A szerzőnek még ezzel is gondja akadt, főleg, amikor nők közelednének hozzá. Állítása szerint mindig emlékeztetnie kell őket, hogy egy kitalált személybe és nem belé lettek szerelmesek. Elmondta még, hogy a karakterrel csupán a humora és cinizmusa egyezik, minden másban eltér tőle.

Viccesen említett egy történetet, hogy Harry Hole lakcímére külön utakat szerveznek, és hogy amikor a rajongók becsengetnek, akkor a tulaj kikiált az ablakon: "Harry nincs most itthon!"

Fingásról is szólt, hogy a lánya mesekönyvek írására ösztönözte, és úgy próbálta belecsempészni a kötetekbe a fingást is, mivel szerinte az olyan menő dolog. A lánya persze nem repesett az örömtől, azonban egy kis pukizást azért megengedett, hogy legyen a kötetben.

Jo Nesbø két napot a Magas Tátrában tölt, hogy másik szenvedélyének, a hegymászásnak hódoljon. A magyar rajongók 2015. május 9-én 17 órától a budapesti Allee Bevásárlóközpontban található Libri Könyváruházban találkozhatnak a szimpatikus íróval. Dedikáltatni lehet legújabb könyvét, a Vér a havon címűt, amiben EZEN a linken beleolvashat.

forrás: dennikn, ekultura

Foto N - Tomáš Benedikovič

A bejegyzés trackback címe:

https://prominent.blog.hu/api/trackback/id/tr827440120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása