Minden, amiről beszélnek és az, amiről nem!

Prominent

Prominent

Tíz leggyönyörűbb hely a világon

2013. december 12. - prominent

hitel.jpg

Vannak elképesztően csodálatos helyek a világon, amelyek látványától tátva marad a száj. Nem csalás, nem ámítás, ezek valóságosak, semmi káprázat, hanem valóban ilyen gyönyörű látvány. Nézegess szép képeket.

Képek a tovább mögött!

1. Az akácvirággal borított aluljáró a japán Kitakyushu városában a Kawachi Fuji kertben található. A virágzó fák a fejed felett vannak és különféle színben pompáznak.

wisteria.jpg

2, A Cinque Terre (Öt föld) az olaszországi Liguria régió tengerpartjának része. A zord a tájon épített teraszok kedvelt turistahelynek számít.

italy.jpg

3. A Varászlatos Hegy Szálloda pontosan az, aminek hangzik. A pompás zöldövezeti környezetben fekvő hotel tetejéről zúdul alá a víz és egészen romantikus vágyakat fakaszthat a természet iránt érdeklődők szívében. Ez a chilei Los Rios Huilo Huilo természetvédelmi területen található.

hitel.jpg

4. A Sétáló Erdő elnevezés kézenfekvő, azaz lábhoz kötött. Mégpedig a teljesen nyilvánvaló látványtól kapta a nevét: úgy nőttek a fák, mintha sétálnának. Ez az erdő a lengyelországi Nowe Czarnowo mellett található, és érdekessége, hogy az 1939-ben ültették, de azt homály fedi, hogy ezt ki és miért tette.

erdo.jpg

5. A szerelem alagútja az ukrán Klevenben található, és a használaton kívüli sínpárok felett összenőtt óriásfák adják a terület hangulatát, amelyet előszeretettel keresnek fel szerelmes párok.

szerelem.jpg

6. A Kék Lagúna a Melegforrás felett Izlandon található. Ez egy mesterségesen alkotott kis tó, ám a vízforrás természetes vulkanikus tevékenység következtében felmelegszik és ez adja ennek a havas területnek ezt a kékes szépséget.

forras.jpg

7. A Jég-kanyon Grönlandon található, s amit a folyékony víz vágott a jeges térségbe, és így egy mintegy 150 láb mély kanyont alkotott.

kanyon.jpg

8. A Golyós Piramis a világ legmagasabb tengeri kazalja, és mintegy hét millió évvel keletkezhetett. Az 562 méter magas piramisképződmény a csendes-óceáni Lord Howe szigettől délkeletre található.

piramis.jpg

9. A Nagy-korallzátony Ausztrália partjainál található és ez a világ legnagyobb ilyen jellegű korallzátonya, ami még az űrből is látszik. A zátony nagyon közkedvelt a búvárok és a turisták között.

korall.jpg

10. A Plitvice Tavak Nemzeti Park a legrégebbi nemzeti park Délkelet Európában és a legnagyobb Horvátországban. A park buja zöld növényzete, gyönyörű lagúnái és csodálatos vízesései káprázatos látványt nyújtanak.

plitvice.jpg

-prominent-

A bejegyzés trackback címe:

https://prominent.blog.hu/api/trackback/id/tr475687211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ekat 2013.12.13. 15:28:38

Még csak kettőt láttam belőlük, de májusban meglesz a harmadik. :) A többi viszont szerintem soha.....

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.12.13. 16:23:14

jó lenne egyszer eljutni az összesre!

AvgDvl 2013.12.13. 16:35:47

Azért a szaturáció emelése is nagy barátja a "gyönyörű képeknek"

SarahConnor 2013.12.13. 16:46:16

Az a szálloda iszonyúan bejön... :)

Girhes Joe 2013.12.13. 16:59:58

@AvgDvl:

De a fentiek többsége fekete-fehérben is gyönyörű lenne. :)

micsoda? 2013.12.13. 18:32:03

Némelyik képet máshol már megcsodáltam /sajnos csak ebben a formában/. Nagyon szépek. Köztünk legyen mondva, a szállodánál nem találom a vízesést:)
Nekem a sétáló erdő tetszik a legjobban.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2013.12.13. 19:47:42

Ha valaki beiktatná az úticéljai közé az ukrajnai Klevany közelében lévő alagutat, akkor csak óvatosan, ugyanis azok a bizonyos sínpárok egyáltalán nem használaton kívüliek. Ugyanis naponta háromszor megy rajta végig egy szép zöld magánvonat a közeli gyárba.

bunkocska 2013.12.13. 21:34:38

Én azt gondolom, hogy ez a lista szubjektív, sajnos én sem láttam mindegyiket, de pl a királyhágó vagy a Szt. Anna tó biztos beletenném, de mondjuk az Escorial sem utolsó.
A teljesség igénye nélkül, sok sok nagyon nagyon szép és varázslatos hely van akár itthon is.....:)

zila5 2013.12.13. 23:30:38

@Mj:
Nahát, pont ezen ámuldoztam, hogy mennyire tudják a fák meg a palánták, hogy mekkora helyet hagyjanak egy már nem közlekedő vonatnak.

2013.12.14. 01:00:07

Ezek gyönyörü helyek, képek, na de még elég sok hasonló gyönyörü hely van, nem gond, ha pont ezeket nem látom (bár egy közülük nálam is tervben van).
süti beállítások módosítása