Minden, amiről beszélnek és az, amiről nem!

Prominent

Prominent

Demokratikus xenofóbia

2015. június 17. - prominent

paths_of_hate_08.jpg

Ingyenélő büdöscigányok, menjen vissza a söpredék, gyűlöljük a menekülteket, a melegeket, b@szódjanak meg a másként élők, gondolkodók, másként viselkedők. Mert ha nem, akkor uccuneki, fakereszt, majd kisöpörjük őket, meg vasvillákkal elkergetjük.

Nah, és itt vagyunk a probléma gyökerénél. Az előre vadított korlátolt gondolkodásúaknál. Mert nem tartok annyira az Iszlám Államtól, Oroszországtól vagy éppen a jelenlegi masszív menekülthullámtól. Sokkal jobban aggaszt a Józsi, Peti, Feri stb., innét, a közvetlen szomszédságból. Nem akarom leegyszerűsíteni az új háborúk veszélyét, a kétségbeesett lakosság menekülését és a vallási szélsőségeseket. De meggyőződésem, hogy túlzásokba esünk a veszedelem nagyságának megítélésében.

Amitől inkább tartok az a korlátoltság és beszűkült látásmód ismételt előretörése. Mégpedig azokból az emberekből, akikről korábban azt gondoltam, derűs jóemberek, fel lehet rájuk nézni, sőt, barátaimnak tekintettem. Kezdek tartani az ilyen Józsi, Peti, Feri típusú egyénektől. Igen, szomorú és félelmetes, amit az Iszlám Állam tesz. De sokkal veszélyesebbnek tartom itt a szélsőséges, idegengyűlölő és rasszista megnyilvánulások elkövetőit. És még veszélyesebb ez azért, mert sokan hagyják, hogy ezt megtegyék. Hogy minden következmény nélkül terjeszthetik itt, fb-n is, a félinformációkkal megspékelt, indulatoktól fröcsögő irományokat (anélkül, hogy meggyőződnének valós tartalmáról), stb. És mindezt azoktól, akikről korábban azt gondoltam, hogy gondolkodnak, hogy műveltek.

Nem vagyok mazochista, nem olvasom az extrém és paranoiás oldalak tartalmát. Nem járok kocsmába sem, hogy hallgassam a sörös világnézetű beszélgetéseket. De elképesztő, milyen kétes hitelű információk halmazát osztják meg a "barátaim". És zavaró, ahogyan az megnyilvánul. Mert kísértetiesen hasonlít ez a valamikori meglátáshoz, ami a zsidók és romák ellen irányult, illetve sok esetben megegyező a vélemény, mint amivel annak idején az Auschwitzban létrehozandó táborok tervezői is leültek az asztalhoz.

Tartok Oroszországtól is, de még jobban azoktól, akik a tudatlanság és a nem gondolkodás miatt ráharapnak még a legképtelenebb orosz propagandára is, de legfőképpen HISZNEK neki. Ezek nem az ukrán és orosz szakadárok, hanem ezek itt, köztünk élő, barátnak nevezett emberek. Szabad országban élve, szabadon hozzáférhetően a tudáshoz és a független információkhoz. És mindezek ellenére EZT választották. Tudom, hogy a paranoiának több formája is létezik. Értem a politikai menekült kétségeit, a háború és éhínség elől menekülő viselkedését. Ám aggaszt, hogy a szabad világban élők korlátolt gondolkodásukkal több kárt tudnak okozni, mint a menekültek. Mert lusták gondolkodni és művelődni.

Éppen ezek a Józsi, Peti, Feri típusú emberek paranoiások. Sosem voltak koncentrációs táborban. Sosem voltak igazán drasztikus élethelyzetben. Sosem kellett menekülniük a háború és éhínség elől. Tartok azoktól, akik félnek... legfőképpen a saját kényelmük lemondásáról, a vasárnapi kuglófjuk elvesztésétől és akiknek ezért nem létezik nagyobb ellenség, mint az éhes és megtizedelt háborús menekült, aki ellen már most áthatolhatatlan falat kell építeni, ha már egyszer nem lehet mindjárt a határnál lelőni őket, akkor legalább terjeszti a rasszista és idegengyűlölő nézeteket, amik viszont semmivel sem különbek a nacionalista és kommunista propagandától.

Államunk, kultúránk, és végeredményben civilizációnk jövőjének megkötése nem az Iszlám Állam elvakult harcosa, nem az orosz kém és mégcsak nem az a szudáni édesanya, aki gyermekével egy csónakon érkezik Olaszország partjaihoz. Sokkal veszélyesebbek a láthatatlan Józsik, Petik, Ferik, aki a hűtőből kiveszik az újabb sört, és két korty között továbbküld félinformációt, megoszt gyűlölködő tartalmat, megír egy újabb rasszista töltetű kommentárt. Mert ezek öngerjesztéssel újakat hoznak létre.

A valódi veszélyt nem az jelenti, hogy jövőnket az afrikai vagy palesztin menekültek fogják alakítani - hanem éppen azok, akikről fentebb írtam: bátortalan, bezárkózott, rémült emberek, akik nem képesek segíteni (illetve csak bizonyos keretek között), akik nem hajlandóak látni a világot mélyebb és morálisabb összefüggésekben. Azok, akik saját félelmüket, haragjukat, tudatlanságukat és kényelmüket rég elszigetelték az emberségtől. Hiszen éppen olyan Józsik lesznek azok, akik a zsidókat lágerbe küldik, éppen Petik, akik elzavarják a kulákokat a szomszédból és éppen Ferik, akik felügyelő tisztek lesznek a munkatáborokban.

Az ember igazi személyisége mindig is kritikus helyzetekben tör felszínre. Békeidőkben könnyű jónak lenni. De hányan képesek függetlenedni a környezettől? Nincs ugyanis külső ellenség, hanem az legbelül van. Korlátoltság, tudatlanság, egoizmus, gyűlölet és kényelem, a kritikai gondolkodás teljes hiánya, az önművelődés figyelmen kívül hagyása. És a másikra vetített önnön frusztrációk megélése. EZEK a világ legveszélyesebb dolgai. Mert ebben élen járnak a már említettek, és persze majd ők lesznek azok, akik amikor oda kerül a sor, ártatlannak megjátszva magukat és értetlenül azt mondhassák: Dehát mi ezt nem tudtuk...!

-prominent-

A bejegyzés trackback címe:

https://prominent.blog.hu/api/trackback/id/tr367551132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

khell 2015.06.17. 21:46:53

Hivd a waberert, hogy hazavinnél pár kiaknázatlan erőforrást a feltört és elárasztott kamionból. Mutass példát. Próbáld ki milyen velük az élet akár csak 1 hétig és ha még utána is a szomszéd józsikától rettegsz, akkor térjünk vissza az agymenésedre.

Közben nézegess egy kis videót is, hátha nem a szomszéd józsikától fogod félteni a barátnőd/feleséged/lányod:

www.facebook.com/AlexLamyh/videos/1590693521217034/?pnref=story

♔bаtyu♔ 2015.06.17. 21:52:33

Józsi nem akar még egy gettót a szomszédjába. Egy ugyanis már van.

Továbbá egy mindent uralni akaró, magát felsőbbrendűnek tartó, a vérvonalára érzékeny vallási kisebbséget sem akar.

Mert már abból is van egy.

Alick 2015.06.17. 21:53:34

Ez most pamflet volt..?

♔bаtyu♔ 2015.06.17. 21:57:32

Továbbá Józsi ilyet sem akar:

Az arabok európai fővárosa: Rotterdam

nemzeti.net/az-arabok-europai-fovarosa-rotterdam-3165585.html

Továbbá olyan statisztikát sem akar amivel a svédek dicsekedhetnek, csak az első negyedévben 1500 megerőszakolt nő és egy évben 8000 eltűnt gyerek.

Ortodox 2015.06.17. 22:21:18

'Mert kísértetiesen hasonlít ez a valamikori meglátáshoz, ami a zsidók és romák ellen irányult, illetve sok esetben megegyező a vélemény, mint amivel annak idején az Auschwitzban létrehozandó táborok tervezői is leültek az asztalhoz.'

Vannak dolgok amik nem változnak. A társadalmak felismerik a rájuk leselkedő veszélyeket, aztán védekeznek.

Már ha életképes társadalmak. Mi a probléma?

Furusina 2015.06.17. 22:24:59

Úgy gondolom, hogy a felek valódi álláspontjai a '23 millió afgánnal' kapcsolatban nem különböznek jelentősen. Úgy vélem, az ellenzéknek sem a muzulmánok tömeges, és végleges idetelepítése volna a célja. A probléma, kormány általi kezelése okozza az ellenállást. Egyrészt mivel, fajunk legrosszabb tulajdonságait igyekszik a kormányzat fölszabadítani, sokan szoronganak a társadalmi következményektől. Másrészt, ezt a kormány az intézkedéseinek korrekt közlése helyett, rezsiharc színvonalú bugyuta, de egyszersmind aljasul cinikus, és alattomos pszichológiával hatást gyakorló propagandával szándékozik elérni. Más kormányok, önreklámozó műbalhé helyett, hatékonyan intézkednek. Az ellenzék ezért mindent megtesz, hogy a bevándorló témával a kormányzat nem tudjon talpra állni,a korrupciója, és despotizmusa miatti mélyrepülésből. Ezt így , direktben nem kimondva, az épp aktuális, a kormány által előhúzott menekült témában kell megküzdenie. Énígy gondolom, legalábbis.

khell 2015.06.17. 23:05:45

@Furusina: ha ez csak kormánypropaganda, akkor te is fogadj be párat magadhoz:

www.facebook.com/AlexLamyh/videos/1590693521217034/?pnref=story

Ha Magyarországra jössz, tiszteletben kell tartanod a kultúránkat!

Ő nem tartotta tiszteletben az európai kultúrát, náluk teljesen természetes, hogy ha a nő nem megfelelően reagál a "diszkrét" közeledési szándékára, akkor pofánvágja. Hol itt a probléma? Nem szabad szegényre mások kultúrális szokásait ráerőszakolni. De te ezen felszólitás ellen foglalsz állást. Remélem találkozol majd vele.

Ortodox 2015.06.17. 23:12:41

Nyugi, nem csak plakátot, hanem kerítést is fog majd szaggatni Szigetvári Úr meg a lenin fiúi. Remélhetőleg a határőrök homoki niggernek nézik és először lőnek aztán kérdeznek.

31/48 2015.06.17. 23:41:16

"A valódi veszélyt nem az jelenti, hogy jövőnket az afrikai vagy palesztin menekültek fogják alakítani - hanem éppen azok, akikről fentebb írtam: bátortalan, bezárkózott, rémült emberek, akik nem képesek segíteni (illetve csak bizonyos keretek között), akik nem hajlandóak látni a világot mélyebb és morálisabb összefüggésekben."

Félelmetes. Igen, ez tényleg félelmetes, hogy ilyen az európai baloldal gondolkodása. Félelmetes, hogy az Ideológia nevében már a józan önvédelem, a közösségek és nemzetek önrendelkezése is mint a Gonosz jelenik meg a narratívában.

Józsi és Julcsi soha a légynek sem ártott, nem öltek embereket, nem erőszakoltak nőket, még a saját gyereküket sem verték, most mégis ők a Gonosz Belső Ellenség, mert ideológiaellenesek, mert immorálisak. És mi a bűnük? Nem akarták beengedni korlátlanul a "menekülteket". Ezért lettek nácik.

Mindeközben a "menekültek" pedig idejönnek Európába és az európai baloldal sem tudja eltussolni, meghamisítani úgy a statisztikákat, hogy ne lenne a Napnál is világosabb, hogy aggresszív, az "őslakos" európaiakat megvető viselkedésmintát követnek a jövevények és tömegével gyilkolják őket és erőszakolják meg a nőket.

De befogadni őket Morális Kötelesség. Morális Kötelesség akkor is, ha nem természeti katasztrófa elől menekülnek, hanem kvázi saját maguk, a saját maguk teremtette állapotok elől, hiszen Európa nem foglal pártot a knfliktusokban, nem egyértelmű, hogy ki az aggresszor és ki az áldozat. Csak a terror egyértelmű, ami ezekben az országokban folyik, és az, hogy utána szépen felkerekednek és idejönnek. Ha ugyebár a magyarok kollektív felelőssége mindaz, ami a zsidókkal történt, mert mint nép azt tette amit tett és azt nem amit nem, akkor a szintén népirtásokért felelős, ebben a közegben nevelkedett emberek ezt a kultúrát hozzák ide, amitől pont szabadulnánk?

Nem először nekik kellene megváltozni?

De persze nem, mert a helyi ember nem számít. Amíg el lehet hülyíteni, ki lehet használni a nyilvánvaló hazugsággal addig kit érdekel mit akar? Elvégre is minden új bevándorló egy garantált szavazat, minden új bevándorló garantált olcsó munkaerő. Minden új bevándorló egy új szolga a helyi uraknak.

Az ostoba közmagyar meg dögöljön meg. A Moralitás nevében.

Milyen nagy szerencse, hogy Afrikában és a Közel-Keleten népességrobbanás és polgárháborúk vannak, amíg Európában demográfiai katasztrófát okoz a gyermektelenség és a családi rendszer felbomlása. Milyen nagy szerencse, hiszen ez így szépen illik a narratívába. És milyen nagy szerencse, hogy a sok hülye meg megeszi az egészet, még akkor is, ha a kivándorlás nem tudja megoldani a forrásországok problémáit, hiszen a népesség gyorsabban növekszik és a társadalmi feszültségeken semmit sem segít.

Én csak abban tudok reménykedni, hogy a sok véresszájú végül nem tudja az összes európai országot a mélybe rántani és lesz hova menekülni az európaiaknak is.

31/48 2015.06.17. 23:53:04

@31/48: és még mielőtt belekötne valaki az utolsó mondatba, meg előjönne '56:

Nem mindegy, hogy ki és honnan. És nem senkit és sehonnan, hanem pont Ezeket és Őket nem. Ha földcsuszamlás lenne Szlovákiában vagy áradások Szerbiában, felőlem nyugodtan jöhetnének. Akkor is ha csak maroniták menekülnének Líbiából.

De ez nem menekülés, ez invázió. Ez a vita már nem is a bevándorlásról szól. Hanem arról, hogy egy szuverén országnak van-e joga AKÁRKIT is csak úgy visszautasítani, akárkit távol tartani a határaitól. Mert ezek az emberek határsértők. Mert ezek az emberek kollektív értelemben a saját maguk által gerjesztett probléma elől "menekülnek". Mert ha ez trend szinten megmarad, akkor belátható időn belül képesek felborítani a demográfiai, etnikai egyensúlyt. Mert erőszakosak. Mert egy idegen kultúrát honosítanának meg a vidéken, ami sok helyi lakos szenvedésével és fizikai pusztulásával járna.

És a kérdés már ott tart, hogy meg lehet-e egyáltalán akadályoznia egy szuverén országnak, hogy illegálisan bárki átléphesse a határt, hogy meg lehet-e válogatni ki léphet egy adott országba és ki nem.

Mert erről van szó és nem az ötvenhatosokról vagy a kínaiakról vagy a határoltúli magyarokról vagy az nigériai mérnökhallgatóról vagy a palesztin fogorvosról.

Mákosi Rátyás 2015.06.18. 00:24:55

@31/48:

Egyetértek. Szép dolog a rászorulók megsegítése, de csak addig, amíg a saját létemet nem fenyegeti. Ez a túlélés törvénye, bocs. Elsősorban és leginkább a saját családomat támogatom, aztán a barátokat, ismerősöket, aztán meg a tökidegen embereket. Ha. A szabályozott bevándorlással semmi bajom, de ez gyakorlatilag beözönlés. Itt sajnos önzőnek kell lenni, és a saját érdekeinket nézni. Csak zárójelben jegyzem meg, hogy a beözönlők is ugyanezt teszik.

Ahogy Merkel asszony mondta, a multikulti nem működik, pedig az ő országában aztán van dübörgő gazdaság, életszínvonal, rendes, nem közmunka, pénz, paripa a sokmilliós bevándorló közösség integrációjához, és mégis ilyet tudott mondani a szájával. Szóval ha hihetünk neki, akkor lépnünk kell. Ebben egyetértek Orbánnal, pedig nem sok mindenben szoktam. Ami visszás még ebben is az hazug, képmutató pojácáskodás, amivel ezt az egész ügyet kezelik: nemzeti konzultáció, magyar nyelvű plakátkampány a líbiai embercsempészeknek, mittudomén még mi, ahelyett, hogy elmondanák, mi a probléma, és hogy milyen intézkedésekkel tervezik ezt orvosolni. De nem! Valaki mondja már meg, hogy ezek miért képtelenek egyetlen egy őszinte mondatot kipréselni magukból? Alany, állítmány, tárgy (ahogy Hofi mondta annak idején) :) . Csak ennyi kéne. Áhh, mindegy.
süti beállítások módosítása