Minden, amiről beszélnek és az, amiről nem!

Prominent

Prominent

Terrorveszélyben az egész világ

2013. augusztus 04. - prominent

Al_Qaeda_vows_t10463.jpg

Aggasztó hírek kezdtek terjedni az al-Kaida terrorcsoport állítólagos támadásaira figyelmeztetve. Ebben még semmi újdonság nincs, ugyanakkor hiteles és magas beosztású forrásokból érkezik a figyelmeztetés: terrorcselekmények várhatóak az egész világon.

Részletek a tovább mögött!

Félelem és reszketés az egész világon. Az Interpol egész világra kiterjedő figyelmeztetést adott ki a várható terrorista cselekmények miatt. Ez pedig már nem piskóta.

Korábban az Egyesül Államok külügyminisztériuma figyelmeztetett, az elkövetkező időszakban komolyan tartani lehet attól, hogy az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet valamint szövetségesei terrorista cselekményeket terveznek a nyugatiak ellen, feltehetően a Közel-Keleten vagy éppen Észak-Afrikában.

Az Interpol is csatlakozott a figyelemfelhíváshoz, mégpedig azt követően, hogy a közelmúltban kilenc országban is tömegesen szöktek meg "terroristák és más bűnözők", és valószínűsíthető, hogy ez egy összehangolt akció eredménye. Mintegy kétezer rab szökött meg különféle börtönökből, köztük vannak az al-Kaida műveleti vezetői, valamint többek eljutottak Vazirisztánba, ami köztudottan az al-Kaida és a tálibok fellegvára.

A történések itt még nem álltak meg. Több nyugati állam bezárja a muzulmán országokban lévő nagykövetségét. Az amerikai nagykövetségeken és konzulátuson kívül legalább két napig zárva tart Nagy-Britannia, Franciaország és Németország külképviselete a jemeni fővárosban, és Kanada pedig Bangladesben zárja be misszióját.

terror.jpg

Ezek pedig már komoly veszélyt sejtető intézkedések. Martin Dempsey tábornok, az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának az elnöke azt mondta, hogy a fenyegetés határozottabb, mint máskor bármikor. Így tehát fokozottabb odafigyelésre van szükség. Viszont ismerve a terrorszervezetek felépítését és eszközeit, aligha akadályozza meg őket a támadásban néhány figyelmeztetés vagy éppen óvintézkedések bevezetése.

Ezen emberek megcsömörlöttek a kiszolgáltatottságtól és a kétségbeesés valamint a félelem ilyen tettekre ösztönzi őket. Azonban ők is arra vágynak, mint mindannyian: szeretni és szeretve lenni.

"Mindenkinek szüksége van szeretetre. Ha valaki nem kap szeretet, igyekszik felhívni magára a figyelmet. És ha pozitív figyelmet nem tud kiharcolni, azon fog dolgozni, hogy negatív figyelmet kapjon. Tudat alatt azt mondja: "Vagy így, vagy úgy, de észre fognak venni!" (Rick Warren)

Félni tehát lehet, de pánikra semmi ok.

-prominent-

A bejegyzés trackback címe:

https://prominent.blog.hu/api/trackback/id/tr765444413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bőrmók 2013.08.05. 14:46:39

Ezt viccből rakták bele? Mert nem vicces.
"Ezen emberek megcsömörlöttek a kiszolgáltatottságtól és a kétségbeesés valamint a félelem ilyen tettekre ösztönzi őket. Azonban ők is arra vágynak, mint mindannyian: szeretni és szeretve lenni."

bőrmók 2013.08.05. 14:49:46

Jézusom, komolyan nem értem, hogy a vége az miafasz. Ez egy hírcsárda-cikk vagy mi?

Sárga Király 2013.08.05. 16:51:34

"Terrorveszélyben az egész világ"(...) "pánikra semmi ok."

Gondolom, két cikket írtál, csak véletlenül összecsúsztak a Word-dokumentben

Magyarnaba 2013.08.05. 17:42:39

"Azonban ők is arra vágynak, mint mindannyian: szeretni és szeretve lenni."

Nem, ők egy iszlám kalifátusra vágynak, illetve a gyaurok lemészárlására.

Conchobar 2013.08.05. 18:01:00

"És ha pozitív figyelmet nem tud kiharcolni, azon fog dolgozni, hogy negatív figyelmet kapjon" - Az azért egy kicsit durva, hogy nem akarunk tudomást venni a muszlimok érdekeiről, sérelmeiről. Elhisszük, hogy jót cselekedünk, mikor drónokkal meg tankokkal 'demokráciát viszünk' Irakba, Szomáliába, Csádba, Palesztínába, Afganisztánba (sőt Pakisztánba is). Nem akarjuk érteni, hogy miért a mérhetetlen düh ellenük, mindezek tetejébe, mint valami szájában virágot tartó hippi, szeretetről dúdolászunk (pontosabban szeretetre éhes exhibicionistáknak mondjuk őket)

Conchobar 2013.08.05. 18:02:29

jav: Nem akarjuk érteni, hogy miért a mérhetetlen düh ellenünk
süti beállítások módosítása